VCA


Wat is VCA?

De afkorting VCA staat voor: Veiligheid Checklist Aannemers

Voor wie is deze training bestemd?

De training is bestemd voor operationele medewerkers van bedrijven in de industrie, petrochemie, aannemingsbedrijven en aanverwante bedrijven.

 

Branches waarin VCA o.a. veel wordt toepast:

  • Werktuigbouwkunde
  • Steigerbouw
  • Elektrotechniek
  • Isolatietechniek
  • Farmaceutische industrie
  • Petrochemie
  • Civiele techniek
  • Industrieel reinigen
  • Schilders branche
  • Transport branche

 

Een persoon kan een VCA certificaat halen, maar een  onderneming ook. Het kan zo zijn dat binnen een onderneming alle uitvoerend personeel VCA heeft zonder dat de onderneming zelf VCA gecertificeerd is. Alle  medewerkers kunnen dan werken volgens de VCA richtlijnen. Wanneer een onderneming VCA gecertificeerd is, dan zullen er geen mensen werken die niet VCA gecertificeerd zijn. Wanneer een onderneming VCA gecertificeerd is, dan is het certificaat 3 jaar geldig. Wanneer een persoon VCA gecertificeerd is, dan is het certificaat 10 jaar geldig.

 

Wanneer een VCA gecertificeerd aannemer een ZZp-er inhuurt als onderaannemer, dan heeft deze ZZp-er VOL-VCA nodig.

 

VCA Basis (voor uitvoerende medewerkers)

B-VCA staat voor Basis VCA. Als u voor een aannemer gaat werken heeft u meestal een B-VCA diploma nodig. Met een B-VCA diploma toont u dat u de algemene kennis over veiligheid, gezondheid en milieu beheerst en dat u deze kennis kunt toepassen. Door de opgedane kennis vergroot u zowel uw eigen veiligheid alsook van uw collega’s waarmee u werkt. U heeft kennis van de wet- en regelgeving, u weet hoe gevaarlijke situaties en handelingen kunt herkennen en weet hoe u deze kunt voorkomen.

 

VCA VOL (voor zzp-ers en leidinggevenden)

VOL-VCA staat voor Operationeel Leidinggevenden VCA. Als u operationeel leidinggevende bent bij een aannemer of als u als zzp’er als onderaannemer werkt heeft u een VOL-VCA diploma nodig. Met het VOL-VCA-diploma toont u dat u de algemene kennis over veiligheid, gezondheid en milieu beheerst en dat u deze kennis kunt toepassen. Door de opgedane kennis vergroot u zowel uw eigen veiligheid alsook van uw collega’s aan wie u leiding geeft. U heeft kennis van de wet- en regelgeving, u weet hoe gevaarlijke situaties en handelingen kunt herkennen en weet hoe u deze kunt voorkomen. Daarnaast bent u een volwaardig aanspreekpunt voor zowel werknemers, de opdrachtgever alsook het management.

 

VCA VOL en/of VCA Basis opleiding.

Eendaagse opleiding met aansluitend examen.

Landelijk erkend examen en opname in VCA REGISTER.

 

 

Actief Veenhuizen verzorgd de VCA trainingen in samenwerking met Stalo Safety BV.

 

Wilt u de dag compleet maken met leuke activiteiten een lunch, diner en/of borrel? Of heeft u liever een arrangement op maat? Dat kan natuurlijk ook.  

 

Neem voor meer informatie of een vrijblijvende offerte contact met ons op.


Actief Veenhuizen Drenthe

 

Actief Veenhuizen


Meidoornlaan 40 
9341 AP Veenhuizen
( Navigeren met Google maps? Toets 'Actief Veenhuizen' in ipv het adres. )


E-mail: info@actief-veenhuizen.nl

Tel: 0592-785804

Volg ons ook op
Facebook