Over Actief Veenhuizen

Actief Veenhuizen is gevestigd in het pittoreske hart van Veenhuizen. Vanuit het voormalige leprozenhuisje ‘t Heuveltje organiseren wij activiteiten en arrangementen. Van ontspannen tot sportief en avontuurlijk, voor jong en oud, bedrijven, scholen en groepen. Omdat wij alle arrangementen op maat samenstellen, kunnen wij het iedere groep naar de zin maken!

 

Veenhuizen: een plek vol natuur en geschiedenis

Grenzeloze vergezichten en prachtige bossen wisselen elkaar af rondom Veenhuizen. Maar de natuur is niet het enige wat Veenhuizen zo bijzonder maakt! De Maatschappij van Weldadigheid richtte in Veenhuizen aan het begin van de 19e eeuw een strafkolonie op. De sporen hiervan zijn nog altijd zichtbaar, met meer dan 100 indrukwekkende rijksmonumenten, het bekende gevangenismuseum en een nominatie voor de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Veenhuizen is met recht een bezienswaardig dorp te noemen!

 

Ons historische pand

Ons monumentale pand, ‘t Heuveltje, werd in 1867 gebouwd in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Het pand werd ingezet voor de verpleging van lepra-patiënten en was hiervoor een unieke locatie; midden in het dorp Veenhuizen en toch in een prachtig stukje natuur. Tegenwoordig biedt het monumentaal historisch pand ons een inspirerende ruimte waar wij onze gasten kunnen ontvangen. De geweldige omgeving is perfect voor onze arrangementen en outdoor activiteiten en maakt het plaatje helemaal af!

 

Wilt u een activiteit door ons laten organiseren of een arrangement samenstellen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bel met 0592 785 804 of vul ons contactformulier in!