Het leukste schoolreisje vindt u hier!


DE PERFECTE MIX VAN ACTIE, SPANNING EN CULTUUR

Actief Veenhuizen is gevestigd in het bijzondere dorp Veenhuizen, omringd door cultuur en natuur. Het is dan ook de ideale locatie voor een actief schoolreisje of -kamp. Veel van onze activiteiten staan in het teken van het unieke gevangenisdorp, dat cultuur en geschiedenis ademt. Onze activiteiten zijn dan ook niet alleen ontzettend leuk en actief, maar kunnen ook nog eens leerzaam zijn.  

 

Verleg grenzen en klim tot in de hoogste boom van ons klimbos, bouw een vlot, zoek de juiste route met behulp van een GPS of ga de strijd aan met je klasgenoten tijdens een spannend meerkamp. Er is voldoende te beleven en wij kunnen het allemaal regelen! 

En wist u dat we samen met het gevangenismuseum speciale arrangementen hebben samengesteld voor zowel het basis- als het voortgezet onderwijs? 

 

OVERNACHTEN IN DRENTHE

In de natuurlijke omgeving van Veenhuizen vindt u verschillende locaties om te overnachten. Zo is er in het nabijgelegen Roden een groepsverblijf, waar u de keuze hebt uit 3 authentieke accommodaties. Met plek voor maximaal 100 personen is deze locatie ideaal voor grote klassen. Liever wat avontuurlijker overnachten? Boerencamping Boschlust ligt op fietsafstand van Veenhuizen. Hier kunt u met uw leerlingen overnachten in groepstenten, middenin de prachtige natuur van Drenthe. De koeien, schapen en paarden grazen gewoon in de wei naast de camping!

 

MEER WETEN OVER EEN SCHOOLREISJE OF SCHOOLKAMP IN VEENHUIZEN?

Ben je geïnteresseerd in een schoolreisje of -kamp in het mooie Drenthe? Hieronder staan een aantal arrangementen die we alvast hebben samengesteld. Iets anders in gedachten of meer weten? Neem dan contact met ons op.

Wij denken graag met je mee!


BOEVEN VLIEGEN UIT DE BOCHT

Een spannend schoolreisje, met een bezoek aan het gevangenismuseum en een rondje door ons klimbos. Voor kinderen van groep 6 t/m 8.


KLIMBOS

Wie wil klauteren tussen de boomtoppen is bij Actief Veenhuizen aan het goede adres. Ons klimbos is een leuke spannende activiteit voor scholen  van het basis- (vanaf groep 6)  voortgezet en hoger onderwijs.

 

OP WATER EN BROOD

Cultureel en actief bezig zijn blijken de perfecte combinatie voor een dagje uit voor leerlingen van het voortgezet onderwijs.


VLOTBOUWEN

Na een korte instructie van onze instructeur krijgt de groep de opdracht om van tonnen, palen en touwen een vlot te bouwen. Welk vlot blijft drijven?

 

 

 

KAMPEREN BIJ DE BOER

Schoolkamp is voor veel kinderen de leukste periode van het schooljaar! Kom kamperen bij de boer en doe spannende activiteiten bij Actief Veenhuizen. 


HET PUBERPARADIJS

Samen met gids Peter, loop je een stukje door onze UNESCO strafkolonie en hoor je alles over haar 200 jaar grimmige geschiedenis. Daarna kunnen de leerlingen al hun energie kwijt in het klimbos, pal gelegen naast de nog in gebruik zijnde gevangenis.
Actief Veenhuizen Drenthe

 

ACTIEF VEENHUIZEN
Meidoornlaan 40 
9341 AP Veenhuizen
(Navigeer je met Google maps? Toets 'Actief Veenhuizen' in de zoekfunctie, in plaats van het adres)


E-mail: info@actief-veenhuizen.nl

Tel: 0592-785804

 

Volg ons ook op: